De tuin kan het beste omschreven worden als een landschappelijk ingerichte tuin, waarvan het oudste gedeelte 20 jaar geleden is ontstaan. In verschillende fases is de tuin geworden tot wat het nu is.

Op ongeveer 5000 m² zijn honderden soorten planten bijeengebracht in een natuurlijke samenstelling afgewisseld met vijvers en grasperken. De tuin is nog steeds in ontwikkeling. Ieder jaar wordt er weer een stukje weiland aan toegevoegd of wordt een al bestaand stuk tuin opnieuw ingedeeld. Door de nadruk te leggen op natuurlijke aspecten en door geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken vinden allerlei insecten en vlinders hun onderkomen in de tuin. In juli en augustus, als het mooi weer is, vliegen honderden vlinders door de tuin op zoek naar nectar. Op sommige dagen zijn er meer dan 20 soorten te vinden. In 2008 werd een kleine kruidentuin aangelegd.

Al eeuwenlang schrijven mensen magische eigenschappen toe aan diverse kruiden. Men gebruikt kruiden voor bescherming tegen het kwaad of juist om geluk te beïnvloeden of maakt er thee van of zalfjes en drankjes om mensen te genezen. Tegenwoordig worden kruiden weer steeds meer gebruikt in onze maaltijden. De meest gebruikte kruiden kunt u straks vinden in onze kruidentuin.